Lampe av norgesglass

Vi fikk ideen til lampa på Moods of Norway i Trondheim. Der har de mange norgesglass som henger i ulike høyder i taket. Vi ville ha den enkel, og bruke gammelt materiale til å feste den med. Jeg er ingen elektriker, og det er definitivt ikke mannen min heller, men det var ikke vanskelig å lage lampa selv.

Disse ringene kalles visst elektrikerlokk, og monteres i toppen av glassene som  erstaning for glasslokkene. Vi valgte å bruke dem fordi de hadde samme diameter som glasslokkene til norgesglassene. Vi laget hull i midten, og borret små hull til lufting.

Vi borret hull tilpasset størrelsen på ledningen i planken som alle glassene henger i. Vi kjøpte lampeledning med sokkel på IKEA.

Montering av alle fire lampene.

Ledningene er paralellkoblet på oversiden av planken.

Klart for å skru på norgesglasset.

Lampa er festet til taket med kroker og kjetting:)

-Kine-

35 thoughts on “Lampe av norgesglass

 1. Elsker lampen! Men et lite tips, sukkerbit er ikke lovlig i Norge. Må være en koblingsklemme. f.eks. Wago. Eller man kan bruke en koblingsboks. 😀

  • Hei:)
   Jeg har ikke målene på glassene her (lampen henger på hytta), men det er de store, gamle Norgesglassene du får kjøpt på blant annet på Fretex.

   -Kine-

  • Tusen takk:) Planken fant jeg blandt gammel material på en låve. Ellers så kan du sikkert finne lignende rakved i fjæra:)

   – Kine –

 2. Hei! Blir så utrolig inspirert av å lese bloggen din. Jeg er 18 år og jeg kan ikke vente med å få mitt eget lille hus og familie. Du har det akkurat slik jeg drømmer om… hehe! Du inspirerer meg VIRKELIG. Stå på! Hilsen Kjersti Anita 🙂

  • Hei!
   Takk for hyggelig melding:) Du får sikkert tak i Norgesglass hos Fretex eller på annen brukt-butikk:) Lykke til!
   -Kine-

  • Hei:)
   Tusen takk!!
   Vet ikke helt nøyaktig målene på planken og mellomrommene mellom glassene. Ei stund siden jeg har vært på hytta, og er noen uker til jeg skal dit igjen. Planken er ca 1,5 m lang, og jeg tror det ca 30 cm mellom hver lampe:)

   -Kine-

 3. Hei kunne du ha lagt ut et bilde av norgesglass lampen da den henger . Vil gjerne se hele veien opp til taket. Litt nyskjerrig på hva du har gjort med ledningene og kjetting. På forhånd takk

  • Hei:)

   Jeg har ikke så mange gode bilder av det, desverre. Jeg har lagt ut et bilde som viser litt, og håper du kan dra nytte av det. Du finner det under: Mer om – Gjestehus – Oppholdsrom – Lampe av norgesglass – Bilder av sammenkoblingen. Har lagt bildet nederst på denne siden med litt forklaring til. Håper det kan være til hjelp.

   -Kine-

  • Hei, hei og tusen takk:-)
   Jeg har brukt 1liters glass til lampa mi og synes det fungerer greit. Fikk en kommentar fra ei som hadde brukt de små glassene og var kjempe fornøyd med dem. Mulig det kan bli fint med enda større glass, men det har jeg ikke prøvd. Mange muligheter:-))
   -Kine-

  • Hei:) Tusen takk:))) Det er festet kjetting i planken som igjen er festet med to kroker i taket, noe som gjør det lett å regulere høyden. Det er en julegave som enkelt kan lages:))
   -Kine-

  • Hei:)

   Jeg kjøpte lokkene på Elektro Skandia hvor de selger utstyr til elektrikere. Det er mulig at du kan få tak i dem på andre butikker som Clas Olsson eller Biltema også men det vet jeg ikke sikkert:)

   -Kine

 4. Kjempefin lampe!! Kunne tenke meg å lage en selv. Hva betyr det at du har paralellkoblet lampene? Ser ikke helt på bildet. Er ledningene koblet sammen med sukkerbiter ser jeg? Kan du legge ut et bilde av hele oversiden tror du? Slik at jeg ser hvordan ledningene er koblet 🙂 På forhånd tusen takk 🙂

  • Tusen takk for koselig tilbakemelding:-) Ikke så lett for meg å svare på hva paralellkobling egentlig er, men jeg prøver. En god veninne av meg som er betydelig bedre utdannet enn meg innen området sier det betyr at alle pærene får lik spenning (230 volt) ved paralellkobling. Ledningene er koblet sammen med sukkerbiter, og hver av ledningene har to ledninger, en til hvert tilkoblingspunkt. Jeg har lagt ut flere bilder av tilkoblingen. Disse finner du under Mer om – Gjestehus – Oppholdsrom – Lampe av norgesglass. Håper det kommer litt bedre fram på disse bildene slik at du får laget deg en selv:-) Lykke til:-)
   -Kine-

 5. Fin lampe, men seriekoblet dem har du ikke gjort. Da hadde det blitt litt lite lys. 🙂 De lampene er paralellkoblet. 😉

  • Ja, det er de sikkert:) Har ikke så veldig god peiling på koblinger og hva de heter. Bare glad det ble lys, jeg:) Takk for opplysningen:)
   -Kine-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *