Hull i gulvet – rose i hullet!

Jeg elsker rosebusker og trær i alle former og fasonger. Derfor har jeg også plantet mange ulike sorter i hagen på hytta. Etter flere år med frustrasjon knyttet til at disse på grunn av kaldt klima og mye vind vokser lite, og ikke blir til den rosehagen jeg hadde sett for meg, fant jeg ut at jeg skulle plante et innendørs en dag. Da vi bygde det nye huset øynet jeg sjansen! Det skulle vise seg å bli mer krevende å få med mannen min på ideen enn jeg hadde sett for meg, men jeg gikk seirende ut av diskusjonen til slutt. Nå gjelder det bare å hode busken i live da!

Hullet er åpent helt gjennom, og min tanke er da at treets røtter etterhvert vokser seg ned i bakken på samme måte som hvilket som helst annet tre. Hullet er trukket med vanntett duk gjennom hele gulvstrukturen. Her er jeg klar for å fylle det med jord og ku-gjødsel kompott.

Her er det vindstille og mye varmere enn ute, så da må det vel få en viss drivhus effekt.

Rosen vokste ganske fort opp til denne størrelsen. Tror ikke det kommer blomster på den i år. Veldig spent på hvordan den vil greie seg gjennom vinteren, da. Det vil ikke stå varme på i huset, men rommet vil likevel bli varmet opp noe av sola, og bakken vil være kald. Vi får se:-).


Jeg har den samme rosen hjemme, og den ser slik ut. Sorten heter Constanse Spry, og er en engelsk David Austin rose. Det er en klatrerose med store rosa doble duftende blomster som lukter fantastisk godt.

-Kine-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *