Grusgang med planter

Startet med å grave en 40 meter lang grøft til kantsteinene.

Fant ut at det var lurt å bruke ei snor for å få kanten helt rett. Jeg hadde jo ikke tenkt det, for hvor vanskelig kan det være å grave ei rett grøft….? Mannen min insisterte, og det viste seg at han desverre hadde rett! Hvis jeg hadde gravd etter mitt øyemål så er jeg redd det kunne blitt slalomløype:)

Når jeg var ferdig å grave la jeg ned en plastduk hele veien (har ikke bilde av det). Litt prakkete å få den inntil og mest mulig under steingarden. Ble flittig bruk av saks og formklipping langs steinene!

Etter jeg hadde lagt duken satte jeg ned plantene og trærne. Skjærte et kryss i plastduken, satte ned plantene og la duken rundt plantene igjen. Jeg satte ned tre typer sukkulenter og noen krydderplanter. Jeg har ikke fått krydderplanter til å leve særlig lenge utendørs på grunn av klima og mye vind. Når jeg satte dem ned her, fikk de varme fra steinene når sola varmet, samt at de sto lunt inntil store steiner. Da greide de seg godt gjennom sommeren.

Dette treet har jeg fått av min kjære mormor, og det kalles Japansk prydkirsebær. Det er desverre ikke i blomst på bildet. Bildet under viser de fantastiske blomstene som blomstrer i mai i vår vekstsone (H6-7)

Japansk prydkirsebær i blomstring:

På hver side av åpningen i steingarden har jeg satt ned Astrid Lindgren roser.

Astrid Lindgren er en klaserose, og det sies at den kan bli 90-120 cm høy. Det blir den ikke til meg, men det er nok klimaet sin skyld:) Den blomstrer i juli fram til sen høst og trives best i vekstsone 4-5.

-Kine-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *