Badegulv av rullestein

Ideen om å bruke selvplukket rullestein på badegulvet har jeg hatt lenge, og den begynte vel egentlig med at jeg samlet de fineste rullestenene jeg kunne finne i små kurver som jeg satte rundt omkring i og utenfor huset.

Før vi la stein støpte vi ned varmekabel, og avrettet gulvet. Badegulvet er lite (2m x 1,30m), og jeg tenkte at det var fort gjort å plukke nok stein til å fylle det. Feil igjen…….det skal faktisk mer til enn det man tror. Jeg og mannen (som til tider er litt oppgitt over diverse ideer og forslag) plukket stein i noen runder for å få nok. Vi måtte være helt sikker på at det ble nok før vi begynte å legge gulvet. Ikke så kult å komme halvveis i legging av stein for så å oppdage at det ikke er nok. Ser for meg en “bra” stemning i leiren om jeg skulle springe rundt og lete etter passende stein paralellt med legging av gulv!!!

På dette stadiet var jeg veldig usikker på om gulvet kom til å få et for grovt og for rustikt utrykk for et så lite bad. Sa ikke det høyt…. da det var noe frustrasjon knyttet til å finne steiner som så bra ut sammen.

Vi brukte hurtigtørkende mørtel fra Heydi, og måtte derfor legge ut små områder med mørtel om gangen. Mørtelen måtte ha litt tykkelse slik at det var mulig å trykke de tykkeste steinene litt ned for å få overflaten mest mulig plan. Helt plant ble det jo ikke, og det var heller ikke meningen. Litt fotmassasje, og en følelse av å gå i fjæra var det jeg ville med dette gulvet.

Badet er ikke ferdig. Mangler fortsatt listverk, dusj og tilbehør. Gulvet ble rustikt, og jeg har planer om en rustikk dusj-løsning og tilbehør for å komplettere det hele.

-Kine-

5 thoughts on “Badegulv av rullestein

 1. For et flott gulv!!! Akkurat noe sånt jeg kunne tenkt meg på badet i sjøbua vår. Men jeg lurer på hvordan du holder det reint ??
  hilsen Marit

  • Hei:)
   Tusen takk!! Jeg sprayer gulvet med baderomsrent, vasker med en klut og bruker dusjen for å skylle bort såpa. Badet er så lite at det går helt fint. Det har foreløpig nesten ikke vært i bruk, så jeg har ikke hatt de store rengjøringsutfordringer. Tenker at det kan være lurt å gå over med en skurekost av og til når det blir mer brukt. Ser for meg at et slikt gulv kan bli kjempefint i ei sjøbu. Vi er veldig fornøyde iallfall:)

   -Kine-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *