Støping av fat og krukker

Her er vi samlet til støpe-kveld nummer to! Det som hører til en støpe-kveld er: inspirerte deltagere, brukbart vær, vin, en mann til å ta seg av blandingen av mørtelen (ikke nødvendig, men ønskelig), mørtel, olje, vann, former og masse gode ideer:)

Her er rabarbrafatet som Martine lagde. Slik gjorde hun det:

Perfekt å holde på med dette i fjæra der sand er lett tilgjengelig. Martine lagde først en liten haug med sand tilsvarende størrelsen på rabarbrabladet. Lurt å lage den litt høy slik at det får en kuv form.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da hun var ferdig med formen i sand smurte hun inn baksiden på bladet med olivenolje. Dette for at støpen skal slippe lett når den er stivnet. Hun la så bladet på haugen med sand. Derretter la hun støyp i ca 2 cm tykkelse oppå hele bladet. Viktig å huske på å lage det litt flatt på toppen slik at det står stødig når det er ferdig.

Vi ventet to døgn før vi tok opp bladet. Da var det tørt og hadde herdet lenge nok. Har erfaring med at det ikke er nok å vente ett døgn. Da er støpen ennå for porøs, og går lett i stykker. Vi brukte grov mørtel til dette:)

Dette er krukka som jeg satte en lavendel i. Her støpte jeg i en gammel plast-potte og satte en mindre potte oppi. Måtte fylle den lille med sand for at den skulle holde seg stødig.

Selma legger glasskår, og lager mosaikk-mønster i et fat hun har støpt tidligere. Bruker samme type mørtel som fatet er støpt i.

Her er hun ferdig å legge alle glassbitene. Har ikke bilde av hvordan det ble når mørtelen tørket, men det ser jo lovende ut her:-)

-Kine-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *