Oppussing av stua

Ja, det ble ganske mye arbeid her også! Da vi så nærmere på hva som var lagt på veggene, viste det seg å være linoleumsbelegg som var spikret fast. Vi var ganske spente da vi rev av belegget fordi vi kunne ikke kjenne veggen bak belegget på et ganske stort felt midt på veggen. Det viste seg at her hadde det vært et vindu tidligere som ikke var kledd igjen på annet vis enn med eternitt på utsiden og linoleum på innsiden. De øverste stokkene i tømmeret var råtnet, og måtte skiftes. Bildet viser at vi brukte vindusåpningen, og forstørret den slik at vi fikk satt inn dør til badet her. Døra vi satte inn flyttet vi fra en annen plass på stua, da vi ikke hadde bruk for dør direkte fra stua og inn i gangen.

Som bildene viser, så var det ikke panel under tapeten på veggene her.

I taket var det dragere av tre, men det var spikret, og festet papp i taket mellom åsene. Da vi fjernet pappen var det insekter av ulike slag som hadde sett sine siste dager mellom pappen og tretaket. Skikkelig ekkelt! Vi fikk fram tretaket, og malte det hvitt. Også her var pipa kledd med murpuss og tapet. Det var lett å fjerne murpussen også på stua, og teglsteinen som kom fram har vi valgt å beholde. Vi kjøpte smalt faspanel og la på hele stua. Jeg bestemte at vi skulle grunne hver skjøt med hvit grunning mens vi la panelet. Dette for å unngå at det kom fram striper med trefarge når panelet begynte å tørke. Syntes det var kjempelurt der og da, men det har i ettertid vist seg å ikke være så lurt! Grunningen fungerer som lim da den ikke var tørr da panelene ble satt sammen. Dette har ført til at panelet trekker seg sammen ulikt mellom skjøtene, og noen plasser blir det større avstand mellom panelene enn andre.

Flere bilder fra stua ferdig oppusset:

Fargene på stua er de samme som på kjøkkenet for å skape helhet og sammenheng mellom rommene. Gulvet har samme farge som veggen, mens lister, dører og tak er malt hvit. Dørene har fire speil. Rammene rundt speilene har jeg malt med matt hvit, mens resten av dørene er malt med hvit helblank maling.

 

 

-Kine-

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *