Bygging av gjestehus

Vi tegnet huset selv, og hadde mange runder fram og tilbake i forhold til størrelse, og standard før vi landet. Huset er 28 kvadrat (4x7m), har en etasje, tre bruksrom og en bod.

Med liten erfaring fra bygging av hus, startet vi likevel opp. Må si jeg synes det var litt høyt opp og langt fram til ferdig hus da vi begynte å snekre ramma eller forskalingen som mange kaller det! På forhånd hadde Stig Jøssund AS gravd ned, og planert området der huset skulle stå. Vi hadde fokus helt fra oppstart på å holde området rundt huset ryddig uten hauger med jord ol.

Kjekt med sånne store mørtelbiler når sålen skal støpes.

Ferdig støpt såle. Den trengte et døgns tørking.

Her holder vi på med reisverket. Dette ble bygd på bakrunn av erfaring med bygging av bad, beskuing av andre bygg, og henting av informasjon fra internett. Jeg trodde dette skulle bli vanskelig å gjøre selv, og ville helst leie inn profesjonelle til å gjøre jobben. Det viste seg at det gikk greit og ganske fort å gjøre det selv. Overraskende kjapt og enkelt egentlig.

Vi hadde i utgangspunktet tenkt å lage takstoler selv, men da vi sjekket prisen på ferdige takstoler var vi ikke i tvil. Det var kun 600 kr i forskjell på å kjøpe ferdig, og lage selv. Mye jobb å lage dem selv, så de 600 kronene betalte vi gladlig. Helt nødvendig å være to for å sette opp disse. Ganske så tungt å holde dem på plass i sterk vind før spikrene holdt dem selv. Jeg hadde store problemer med å holde dem stabil, og det var ganske nære på, flere ganger, at jeg mistet dem.

Taktroen er kommet på plass.

Når reisverket og taket var på plass la vi vindtett glassfiberduk. Slik overvintret ny-bygget gjennom vinteren. Med veldig kraftige vinterstormer så nærme havet var vi usikre på om fiberduken holdt. Det gjorde den heldigvis.

Våren etter startet vi opp med panelering.

Nylagt panel med grunning og maling. Vi kjøpte den nye malingen med 12 års garanti, og malte to strøk pluss grunning.

Ferdig med bygging!!! Slik ble det til slutt (uten ferdig tak):


-Kine-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *