Hjemmelaget spisebord og nytt liv til gamle stoler

Jeg var lenge på jakt etter utendørs spisebord og stoler. Jeg ville ha et spisebord som hadde plass til mange, men som samtidig ikke var så romstort. Som dere kan se så er ikke platten så stor, og jeg ville ikke at møblene skulle dekke hele platten. Jeg fant massevis av kjempefine bord og stoler men enten ble hele møblementet for stort, eller så ble det for kostbart.

Enden på visa var at jeg spurte mannen min om han kunne lage et tilsvarende bord som jeg hadde sett hos Home & Cottage. Det ville han, så jeg tegnet et bord som lignet hvor bordplata var bare 72 cm bred.

Bordet ferdig snekret

Bordet er laget i trykkimpregnerte materialer, og har plass til fire på hver side. Jeg ville at bordet skulle ha et grått og værbitt utrykk, men hadde ikke tålmodighet til å vente på at vær og vind skulle gjøre jobben. Jeg var så heldig å få litt Jernvitrol og fargepigment av min svigermor, og malte hele bordet med dette for å oppnå raskere resultat. På det øverste bildet ser bordet mer brunt ut, og det ble brunskjær i bordet rett etter påføring. Det tok ikke lang tid før bordet begynte å gråne, og før sommeren var over hadde jeg den fargen jeg ville ha. Veldig effektiv og gøy måte å overflatebehandlet på 🙂

De ulike variantene av pinnestoler kjøpte jeg på Fretex, og malte med utendørsmaling. På OBS Bygg får man kjøpt fargeprøver billig, og en boks holder til å male tre stoler med to strøk.

Jeg brukte denne malingen, og disse fargene:

Etter å ha hatt disse stolene ute en hel sommersesong i regn og vind, var det nødvendig med litt vedlikehold i form av å male litt i skjøter og overganger. Er derfor lurt å ta vare på restene i malingsboksene.

Dette ble en super og billig løsning på spisebord og stoler for oss. Vi er kjempefornøyd!

-Kine-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *